събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЛЕГАЛИЗИРАХА МАРИХУАНАТА И ВЪВ ВАШИНГТОН

      На територията на САЩ половината щати разрешават употребата на марихуана за медицински цели, а в другата част употребата й е наказуема. Според медицински изследвания в малки количества пушенето на “трева” е безвредно. Независимо от това преобладаващата част от американците я смятат за наркотик.
      От вчера във Вашингтон е разрешено да се пуши марихуана само в домашни условия. Отглеждането на канабис в домашни условия също е позволено, но с известни ограничения. В закона е визиран лимит до три стръка от растението на пълнолетен човек (над 21 години). Меката дрога до две унции (около 60 грама) само за лична употреба при пълнолетни също е в графата на позволените удоволствия. Остава категорична забраната за употреба на коментираните вещества на обществени места.
      Либералните решения в посока легализиране на употребата на марихуана в САЩ не са рядкост. Преди три дни в щата Ню Йорк беше сертифицирана, от еврейската агенция по сертифициране на кашерни продукти, продажбата на марихуана на ортодоксални евреи за медицински цели. В щата Аляска употребата и отглеждането на опиата също са законни в определени граници.
      Легалната употреба на марихуана за медицински цели в САЩ е разрешена от 1996 г., в Калифорния. В някои щати, като Колорадо, канабис може да се продава легално и за немедицински цели. Това е причина през 2014 г. в Колорадо да има наплив на скитници и зависими, които търсят възможност легално да се снабдят с мека дрога.
      Независимо от различните схващания и коментари относно легалната употреба на марихуана постепенно в САЩ узаконяването й се превръща в стандарт. Според последни данни в момента десет щата обмислят узаконяването й до 2016 г., а до 2020 г. този брой може да достигне до 18.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ