събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОСТАВКА В ДАНС ЗАРАДИ „ЧЕРВЕИ“

      Към момента не са известни мотивите на зам.-шефката на ДАНС за подаване на оставка. Според неофициална информация нейното напускане вероятно е свързано с разработка „Червеи“, тъй като действията на агентите в случая са съгласувани именно от Стефанова.
      Според доклад на Бюрото за контрол на СРС пряко отговорен за незаконното подслушване в „Червеи“ е шефът на ДАНС Владимир Писанчев. Въпреки това сегашните догадки за действията на Стефанова са ориентирани точно по линия на скандалната разработка, тъй като в отсъствието на титуляра тя е отговаряла за специалните разузнавателни средства.
      Ваня Стефанова е назначена в ДАНС през август 2013 г., след като Владимир Писанчев стана шеф там. Преди това тя е работила в Софийска градска прокуратура. Като прокурор е наблюдавала случая с бюлетините в Костинброд, а след това е отговаряла за разследването срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов.
      Преди да започне работа в ДАНС, Стефанова работи в Софийска градска прокуратура, в Специализираното звено към Върховната касационна прокуратура (ВКП) за разследване на измами, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз. Няколко пъти е награждавана за професионалните си постижения.
      Оставката на Стефанова от ДАНС става факт в последния работен ден преди Министерски съвет да стартира процедури за назначаването на шефове на ДАНС, ДАТО и на главен секретар на МВР. Назначенията според разпоредбите на променения Закон за МВР са в правомощията на президента.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ