петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТИРАЩИ И БЕЗРЕДИЦИ В АТИНА

      Изпочупени витрини на магазини, запалителни бомби и пламнали автомобили – това е равносметката след първия организиран протест срещу партията на управляващите „Сириза“ в Гърция, предаде Ройтерс. Истински хаос цареше по улиците на Атина снощи.
      Над 450 демонстранти, облечени в черно, излязоха по улиците на гръцката столица, за да изразят недоволството си срещу премиера Алексис Ципрас и неговото правителство.
      Поводът за организираните митинги беше сключеното споразумение между Ципрас и Европейския съюз за удължаване на финансовата помощ в страната с още 4 месеца. Срещу договорката скочиха и членове на „Сириза“, които обвиниха министър председателя на страната, че не спазва дадените от него предизборни обещания за промяна в кредитната програма на страната.
      След шествието в Атина снощи около 50 от протестиращите, облечени в черни дрехи с качулки, започнаха да хвърлят запалителни бомби и камъни срещу полицията в централната част на града. При инцидента бяха изпочупени няколко витрини на магазини и автобусни спирки.
      Припомняме, че във вторник Ципрас представи списък с наложени от Брюксел реформи пред Европейската комисия. Те съдържат промени, обвързани с налагането на нови данъци и борбата с контрабанда на горива и цигари.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ