петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СВЕТОВНИТЕ РЕАКЦИИ СЛЕД ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО В МОСКВА

      Показното убийство в центъра на Москва късно снощи стана обект на отрицателни коментари от държавните глави по целия свят.
      Президентът на САЩ нарече покушението „брутално убийство“, съобщи Ройтерс. Той определи Немцов като всеотдаен защитник на руските права. САЩ се обяви за бързо и прозрачно разследване с конкретни резултати в най-кратки срокове.
      Франсоа Оланд също осъди покушението над своя колега, като изказа съболезнования на близките на загиналия. Немцов беше смел защитник на руснаците и боец срещу корупцията се казва в изявлението на френския държавен глава.
      Германският канцлер Меркел призова Путин върху убийството да се хвърли светлина, а извършителите на „позорното“ покушение да бъдат наказани.
      Президентът на Украйна Петро Порошенко пък изрази недоволството си от жестокото покушение в Туйтър. Там той написа, че убийството е шок и не може да повярва.
      Страната ни също осъжда остро показния разстрел на Немцов. Външният министър Митов изказа съболезнования на семейството на политика в съобщение от пресцентъра на МВнР.
      Путин лично да поеме контрола над случая, призова лидерът на руската опозиционна партия „Яблоко“ Сергей Митрохин, цитиран от ТАСС. Той определи покушението като предизвикателство към руските власти.
      Разследването трябва да приключи в най-кратки срокове, защото враговете на руската държава ще се възползват от нестабилната политическа обстановка в страната, подчерта от своя страна главата на Комунистическата партия Генадий Зюганов.
      Минути след показното убийство хиляди московски граждани започнаха да поднасят цветя пред лобното място на Немцов. Мястото осъмна отрупано с безброй цветя и венци, предава ТАСС. Жителите на украинската столица Киев също почитат паметта на Немцов с венци пред посолството на Русия в града.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ