петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЛИТИКЪТ БОРИС НЕМЦОВ БЕШЕ ПОКАЗНО РАЗСТРЕЛЯН

      Политикът от опозиционната пария в Русия беше показно разстрелян в центъра на Москва късно снощи. Немцов в прострелян с четири куршума в гърба, докато се е разхождал на моста край Кремъл със своя позната. Вероятно неговата спътница е била 24-годишната киевска манекенка Анна Дурицкая, съобщават руските медии. Свидетелите на покушението се разпитват. Нападателите са открили огън от бял лек автомобил, чиято марка не се съобщава.
      Часове преди да загуби живота си политикът е казал, че живее под натиск и постоянно сплашване, предава съобщи Асошиейтед прес. Опозицията в Русия е подложена на остър натиск, а управляващите разпространяват лъжлива информация за колегите си, заявява още Немцов.
      Последните си дни Немцов посветил на доклад за участието на Русия в бунта в Украйна. Неколкократно политикът се е обявявал за край на военния конфликт и за спирането на агресията от страна на Путин. За утре пък беше насрочено протестно шествие, ръководено от Немцов, срещу войната.
      Немцов е бил обект на заплашителни съобщения, публикувани в социалните мрежи, заяви след убийството адвокатът на политика Вадим Прохоров.
      Самият Путин определи показното нападение като поръчково и провокативно. В допълнение говорителят на президента Песков заяви, че Немцов е имал тесни връзки в Киев и често е пътувал до там.
      Малко преди полунощ снощи полицията е извършила оглед на мястото на инцидента, причините за покушението все още се изясняват. Междувременно хиляди московски граждани поднесоха цветя на лобното място на Немцов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ