събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОЩЕ 1 ГОДИНА САНКЦИИ НА РУСИЯ НАЛОЖИХА ОТ САЩ

      Америка продължи с една година действието на санкциите, налагани срещу Русия, предаде ТАСС. Те влязоха в сила на 6, 16 и 20 март, както и на 19 декември миналата година.
      Мерките на Вашингтон засегнаха редици руски граждани, бизнесмени, компании и официални личности, както и представители на правителството на бившия украински президент Виктор Янукович.
      От съобщение на Белия дом става ясно, че решението на президента Барак Обама, е санкциите срещу Русия да останат и след 6 март 2015 за още една година.
      САЩ продължиха с една година действието на редица санкции срещу Русия.
      Отмяната им може да стане факт единствено след пълното и непрекъснато спазване на договорката от Минск, влязла в сила от 15 февруари.
      Същевременно и лидерите на Франция и Германия заплашиха Москва със „силна реакция“ от страна на Запада ако Русия не спази пълния пакет от точки, формирани в споразумението в Минск. Това съобщи Елисейският дворец относно решенията, взети по време на телефонните разговори между президента на Америка, френския държавен глава Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел. Всички участници в преговорите изразиха пълна подкрепа за пакета от мерки, приети в Минск. Те бяха единодушни относно начините за разрешаване на кризата в Източна Украйна, се посочва в съобщението.
      В същото време Европейската комисия обяви, че придава „голямо значение“ на търговските и инвестиционните отношения с Русия. Това се казва в изявление на еврокомисаря за търговията Сесилия Малстрьом след среща с руския министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев в Брюксел, предаде ТАСС. По думите на Малстрьом сътрудничеството между Русия и ЕС може да бъде възобновено само чрез прекратяване на конфликта в Украйна. Еврокомисарят подчерта също, че Русия трябва да спазва в пълна степен ангажиментите си в Световната търговска организация (СТО).

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ