понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ СПАДА ДРАСТИЧНО

      Тревожни данни, представящи броя на населението у нас до средата на 2014 година, изнесе Централното разузнавателно управление на САЩ. Според него в България живеят едва 6 924 716 души. Справката може да бъде видяна в секцията  The World Factbook на сайта на ЦРУ.
      Справката на ЦРУ показва, че страната ни е на 103 място по население от общо 240 държави и общности.
      Тези данни значително се разминават от изнесените в края на 2013 година справки на Националния статистически институт. От тях става ясно, че  населението на България е било 7 245 677 души, т.е. става въпрос за разлика от близо четвърт милион души.
      Последното  официално преброяване на населението у нас беше проведено през 2011 година. То показа, че у нас са регистрирани 7 364 570 души. Каквито и разминавания да има в различните справки обаче, едно е ясно, че намалението на страната ни се топи.
      Според данните на ЦРУ България е на една от последните позиции по показателя „прираст на населението“. В случая освен броя на ражданията и смъртността на населението, при изчислението на този показател се включва и процентът от населението, което е напуснало държавата.
      Данните на ЦРУ сочат, че най-голямо е населението на Китай – 1,355 млрд., следвано от Индия с 1,236 млрд. население. На трето място по брой население на планетата са 28-те държави-членки на ЕС взети заедно – 511,4 млн. души, следвани от жителите на САЩ, които са почти 319 млн. Русия е на десето място със 142 млн. души население.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ