петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕН НА ТРАУР В УКРАЙНА

      Ден на траур е обявен в Украйна в памет на загиналите при взрив миньори. След вчерашния взрив на газ метан в мина „Засядко“ в Донецк, към момента е потвърдена смъртта на 33-ма души. Все още остава неясна съдбата на останалите 47 работници, които са били в мината.   
      През вчерашния ден излезе информация по световните агенции, че са загинали 77 души, но ръководителят на Независимия профсъюз на миньорите в Украйна Михаил Волинец заяви, че докато не бъдат намерени останалите работници не може да се твърди, че са загинали.
      Вчера Донецката областна администрация съобщи, че по време на инцидента в мината е имало 230 души, като 157 от тях са се измъкнали. По първоначална информация причината за трагичния инцидент е запалване на газов джоб.
      Тъй като страната няма достатъчен ресурс, няма как да се проведе пълноценна спасителна операция, по думите на Михаил Волинец. Властите в Киев призоваха да бъдат допуснати техни спасителни екипи, за да може да се осъществи такъв тип операция.
      Това не е първият случай на инцидент в мина „Засядко“. През 2007 г. при взрив в същата мина загинаха 101 миньори, което доведе до иска на президента на Украйна по онова време Виктор Юшченко, мината да бъде затворена, заради големия брой на трудови злополуки и жертви.
      Въпреки това желание на президента мината продължава да функционира.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ