петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      КОРАБ С МИГРАНТИ ПОТЪНА КРАЙ СИЦИЛИЯ

      Най-малко 50 души са загинали, след като кораб с мигранти е потънал край бреговете на Сицилия. Това показват нови данни на Международната организация за миграцията, предаде Франс прес. Бреговата охрана на Италия е успяла да спаси 127 мигранти.
      По първоначална информация патрулиращите по крайбрежието са извадили от водата 10 тела. След като е направен разпит на спасените мигранти се оказало обаче, че най-малко още 40 души не са дочакали спасителните екипи и са паднали в морето. Сред тях е имало и деца, но не се уточнява колко точно са били.
      Сред спасените мигранти има 51 жени и 27 деца. Не е ясно и колко души точно е имало на борда на потъналия кораб. Предполага се, че причината за инцидента е наличието на повече души на борда, отколкото е бил капацитетът на кораба.
      Това е поредният инцидент със загинали мигранти в Средиземно море. От началото на годината, броят на загиналите в ледените води надхвърля 400 души.
      Италия е една от страните, която поема най-много мигранти по море. Само за 2014 година по вода в страната са влезли над 165 000 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ