понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      БОЛНИЦИТЕ У НАС С РЕКОРДНИ ДЪЛГОВЕ

      162,6 млн.лв. – това е общата сума просрочени задължения, която дължат държавните и общинските болници у нас. Това стана ясно от думите на здравния министър Петър Москов. Данните са към края на януари 2015 година.
      Според тях борчовете на здравните заведения само за месец са се увеличили с 14,8 млн. лв. На 31 декември 2014 г. просрочените дългове са били 147,8 млн. лв., докато на 31 януари, те вече са 162,6 млн.лв.

      От данните става ясно още, че просрочените задължения на държавните болници са малко над 132 млн.лв., а на общинските почти 30 млн.лв. Просрочените задължения на „Пирогов“ към 31 януари 2015 г. възлизат на 12 млн.лв., на Александровска болница – 10,6 млн.лв., а на Царица Йоанна (ИСУЛ) – над 5 млн.лв. Многопрофилните болници за активно лечение в областните градове имат общо 61,7 млн.лв. просрочени задължения.
      Припомнеме, че в края на миналия месец от Българския лекарски съюз сигнализираха за наложен запор на сметките на 11 общински болници. Преди дни и от Сдружението на общинските болници предупредиха от опасност от фалити и блокиране на системата на здравеопазването. От Сдружението се обявиха и срещу Постановление на Министерския съвет, с което НЗОК е била задължена да плаща на болниците само след проверка за дължими данъци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ