петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПЕТИМА ДУШИ ЗАГИНАХА В МАЛИ СЛЕД АТАКА В РЕСТОРАНТ

      Петима души бяха убити, а осем други бяха ранени след нападение срещу ресторант в столицата на Мали Бамако. Трима от загиналите са европейци, сред които французин и белгиец.
      Късно снощи въоръжени мъже са нахлули в ресторант в сърцето на столицата Бамако и са открили стрелба. Полицейски служител и охранител, граждани на Мали, както и френски и белгийски гражданин, са загинали на място от разстрела. Петата жертва е починала в болницата от раните си. Неговата националност не се съобщава. По непотвърдена информация той също е от европейски произход.
      За въоръженото нападение са задържани двама души, съобщиха от разузнавателните служби.
      Френският президент Франсоа Оланд остро разкритикува атентата, предаде Франс прес. От изявление на Елисейския дворец става ясно, че се очаква Оланд да проведе телефонен разговор с премиера на Мали Шейк Модибо Кейта и ще окаже пълна подкрепа след извършеното нападение.
      Френското посолство в Бамако отправи призив към френските граждани в столицата на Мали да бъдат изключително внимателни.
      Припомняме, че преди две години Франция изпрати войски в Мали, които върнаха пустинния север на страната, която към тогавашния момент беше завоювана от терористичната групировка Ал Кайда.
      Екстремистите обаче продължават своите атаки в Мали.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ