събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЧК ИЗПРАЩА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ В УКРАЙНА

      България изпраща хуманитарна помощ на Украйна до края на март. Тя ще бъде събрана и транспортирана от БЧК към Одеса, където ще се разпредели между най-засегнатите граждани на страната, имащи необходимост от нея. Това се посочва в писмо от хуманитарната ни организация до украинския Червен кръст.
      Президентът на БЧК Христо Григоров пояснява, че става въпрос за човешка солидарност, която украинците ще получат от нас – като народ, който ни е оказвал нееднократна подкрепа.
      Помощите ще бъдат заделяни за хора от всякакъв етнос и вероизповедание, като с предимство ще са големите семейства, възрастните хора и бедните граждани.
      Ситуацията в Украйна от сраженията със сепаратистите, предизвика хиляди опожарени домове и множесто жители, останали без подслон. От първа необходимост на страната, са храна, дрехи,медикаменти и хигиенни пакети за деца. Такива доставки ще бъдат направени от наша страна към засегнатите райони.
      Всички медикаменти, които ще бъдат изпращани в Украйна, първо ще бъдат сертифицирани и след това регистрирани в страната, която ги получава. Димитър Владимиров от Агенция за българите в чужбина съобщи, че продуктите, които ще бъдат осигурени от България, са основни за бита – захар, брашно и ориз.
      По думи на Антон Киссе от Асоциацията на българите в Украйна, инфлацията, предизвикана от Руско-Украинския конфликт, е 300-400%, а гривната е обезценена.
      Към момента няма данни за български граждани, живеещи в Украйна, които имат желание да се приберат у нас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ