петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЯСНИ СА СЪДИИТЕ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

      Съдия – докладчик по делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще бъде Татяна Кънчева.
      Изборът на съдиите е осъществен чрез системата за случайно разпределение на дела в присъствието на медиите с цел гарантиране на по-голяма прозрачност.
      Един час след като беше сформиран съдебният състав Бисер Троянов е отказал участие в делото с мотив, че е бил член на Централната избирателна комисия от гражданската квота на ГЕРБ, съобщават от „Правен свят“.
      Според официална информация делото на Цветанов ще се гледа пред Върховния касационен съд (ВКС) на 17 април. 
      Припомняме, че в началото на февруари Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 4 години затвор за ексминистъра Цветанов. Според обвинението той е отказал да подпише прилагането на СРС-та срещу шефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, независимо от разрешението на съда.
      По същото дело апелативните магистрати решиха да ограничат правомощията на Цветанов да заема длъжности в държавната администрация за срок от 5 години. 
      Още с произнасянето на крайното решение по делото защитата обжалва решението и сега се очаква ВКС да се произнесе като последна инстанция. 
      В края на февруари (25 февруари) Софийският апелативен съд оправда бившия министър по дело за длъжностно присвояване заведено срещу него. Делото отново го свързва с шефа на антимафиотите във Велико Търново. Обвинението е, че на Орлин Тодоров в нарушение на закона са изплатени 50 000 лв.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ