събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЕЗ ДОСТАВКА НА ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА

      Президентът на САЩ Барак Обама е взел решение да не се доставя повече американско оръжие на Украйна. Решението е било взето на 9 февруари по време на среща с германския канцлер Ангела Меркел, съобщава Асошиейтед прес, цитирайки посланика на Германия в САЩ Петер Витих.
      Обама и Меркел са преценили, че „трябва да се даде възможност на положените дипломатически и политически усилия“ за уреждането на конфликта в Източна Украйна.  
      След проведените разговори двамата лидери са решили, че в момента не бива да се доставят смъртоносни оръжия за Украйна. И Обама, И Меркел заявили поотделно, че подкрепят дипломацията като път за решаване на кризата в Украйна. Държавният глава на Америка не е взел още решение за доставяне на оръжие на Киев, но ако дипломатическите усилия не донесат никакъв успех, то може и да се разгледа такъв вариант.  
      Междувременно САЩ разположиха 3000 войници в балтийските републики. Причината за това са тримесечните военни учения в рамките на операция „Атлантическа решимост“. От Пентагона съобщиха, че около 750 бойни машини, сред които военно оборудване и хеликоптери, са осигурени за маневрите, но техниката ще остане и след това в балтийските държави.
      В рамките на операцията се очаква да бъдат включени България и Румъния.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ