петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЩЕ ИМА ЛИ НЗОК НОВ УПРАВИТЕЛ?

      Националната здравноосигурителна каса трябва да бъде едно от основните средства за подобряване на здравния статут на населението. НЗОК ще развива дейността си с представителни организации за защита на правата на пациентите. Това заяви единствения кандидат за поста управител на НЗОК д-р Глинка Комитов по време на изслушването му от Комисията по здравеопазване.
      Сред основните приоритети на д-р Комитов е ефективното управление на разходите на Касата.
      Ако кандидатът бъде избран за поста ще направи няколко предложения, основното сред които ще бъде разширяване на правата на контролните органи на здравната каса.
      Д-р Глинка Комитов е бивш заместник-директор на Здравната каса. До 2013 г. ръководеше и Столичната здравноосигурителна каса.
      Единственият кандидат за поста е издигнат от парламентарната група на ГЕРБ. Дългогодишният опит на д-р Комитов в сферата на здравеопазването е основният мотив за кандидатурата му, посочват от партията. За поста бяха спрягани още две имена – това на бившия шеф на здравната каса в Пловдив д-р Караджов, както и на временно изпълняваща длъжността д-р Румяна Тодорова. И двамата обаче се отказаха от кандидатурата в последния момент.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ