петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗА ИЛИ ПРОТИВ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ?

      Национална гражданска подписка за провеждане на референдум за връщане на смъртното наказание стартира от Велико Търново.
      Тя се организира от група за граждански контрол и ще се проведе в градовете, в които през последните седмици и месеци станаха тежки криминални престъпления като убийствата в Правец, София и Велико Търново, обясни основният организатор на подписката в старата столица Петко Ганчев.
      По думите му смъртното наказание е вид възпираща мярка най-вече срещу убийствата.
      Началото на подписката във Велико Търново беше дадено в 18,00 часа вчера пред паметник „Майка България“. Само за няколко минути под искането за провеждане на референдум се подписаха десетки граждани. След като приключи подписката, тя ще бъде внесена в Народното събрание, обясни организаторът.

      Смъртното наказание е отменено в България през 1989г.  От покойния вече президент Желю Желев.
      Сутринта лидерът на парламентарната група на Патриотичния фронт  Валери Симеонов заяви, че ще инициира широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание.  В декларация от името на своята група Симеонов обърна внимание на годишнината от атентата на гара „Буново“, като нарече това „най-кървавият атентат в новата история на България“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ