петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЗАМИНАВА ЗА ЧУЖБИНА

      Софийският градски съд разреши на Алексей Петров и Марчело Джотолов да пътуват извън страната. Причината за това решение на съда е, че Петров трябва да пътува в чужбина за лечение. Той трябва да вземе участие и в международните прояви и заседания на Световната федерация по карате като председател на Българската национална федерация. Джотолов пък помоли също да му бъде разрешено излизането от страната поради служебни ангажименти в Сърбия.
      След като се запозна с доказателствата на двамата подсъдими, съдия Атанас Атанасов прецени, че няма опасност от това Алексей Петров да се укрие и разреши излизането му от границите на България във връзка с проявите на Федерацията. Джотолов пък може да замине за Сърбия, но само за периода 7 – 16 април. И двамата подсъдими бяха предупредени, че дори и да са зад граница, ако има насрочена дата за заседание по делото, те трябва да се явят.
      Припомняме, че делото „Октопод“ започва отново на първа инстанция. Причина за това стана отстраняването от длъжност на предишния съдия по делото Румяна Ченалова.
      Съдия Атанас Атанасов беше избран на случаен подбор чрез електронна система. Той е един от 15-те съдии, които поискаха отстраняването на Ченалова от длъжност, както и поиска оттеглянето на председателя на съда Владимира Янева.
      Все още няма насрочени дати за процеса, тъй като Атанасов трябва да се запознае с големия обем материали по делото, които възлизат на 180 тома.
      Освен Алексей Петров и Марчело Джотолов, подсъдими по делото „Октопод“ са и Кирил Топалов, Янко Попов и Антон Петров-Хамстера. Прокуратурата им е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група за сключване на сделки и извличане на облаги.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ