петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ СЛЕД ПОЖАРА В КАЗАН РАСТЕ

      След пожара в търговския център „Адмирал“ в руския град Казан, броят на жертвите продължава да расте. Приблизително 25 души са затрупани под останките на центъра, но сред тях няма оцелели, съобщава ТАСС, като се позовава на министерството на гражданската защита.
      Спасителните екипи не могат да стигнат до мястото на инцидента, където се намират затрупаните хора поради съществуващата опасност за живота им. Говорителят на министерството Игор Паншин заяви, че е взето решение сградата да бъде разрушена принудително.
      До момента са извадени телата на десет души. С помощта на тежка техника спасителите продължават да търсят хора из останките на търговския център.
      36 души са били хоспитализирани, като шестима от тях са останали в реанимация.
      Пожарът избухна в четвъртък около 13.00 часа и обхвана 4 хиляди квадрата площ в търговския център. По данни на министерството на извънредните ситуации пожарът е тръгнал от кафене, намиращо се на първия етаж и бързо е обхванал целият търговски комплекс. Причините за пожара все още се изясняват.
      Предполага се, че под отломките се намират още най-малко 10 души. Това са работници в центъра, които все още не са се свързали с близките си.
      Кафенето, от което е тръгнал пожарът, най-вероятно е построено незаконно, тъй като при проверка на сградата през 2013 г., то не е съществувало, съобщи ръководителят на Главно управление на министерството на извънредните ситуации Рафис Хабибулин. По време на проверката са били констатирани 19 нарушения на противопожарната безопасност. Дори е бил повдигнат въпросът и за затваряне на търговския център „Адмирал“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ