събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРКА ПРОДАДЕ БЕБЕТО СИ ЗА 3000 ЕВРО

      В престъпна схема, която нарушава гръцките разпоредби за осиновяване се забъркват две българки. Едната е 24 годишната Теодора, а другата Биляна Г., от село Койнаре. Двете вероятно са се запознали при посредничество за работа от страна на по-възрастната Биляна.
      Теодора е майка на две деца. Тя живее с албанец в Гърция и е работила в бар в Каламата. След запознанството си с 35 — годишната Биляна решава да подобри семейният бюджет като продаде по-малкото си дете. Уговорката и с другата българка замесена в схемата е да получи срещу бебето си 3000 евро.
      На 12 февруари детето е предадено в офиса на бюрото за намиране на работа в града на Биляна Г. За детето си майката е получила 1500 евро. След това е трябвало да получи и останалата част от парите.
      В сделката, освен двете българки са замесени и двама гръцки граждани 56 годишна гинеколожка и 35 годишен нотариус. Те е трябвало да удостоверят състоянието на майката и да уредят документите свързани с предаването на детето на новите му родители.
      Подведената от съдебна отговорност лекарка към момента отрича да е получила възнаграждение за услугите си. Тя твърди, че е взела участие в схемата по хуманни причини, тъй като младата майка не могла да гледа бебето си.
      Вчера обвинената лекарката е освободена срещу парична гаранция от 10 000 евро и забрана да напуска страната. Младата майка е обвинена в незаконно осиновяване с цел облагодетелстване, 35-годишната българка в посредничество, а 35-годишния нотариус в съучастие.
      Гръцкият нотариус твърди, че е издал нотариалния акт за осиновяване на бебето, без да знае, че участва в незаконна сделка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ