понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЕЗ ТОК И ВОДА В ЧЕТИРИ ОБЩИНИ

      Пореден ден обстановката в страната на места остава сложна. Четири общини в Кърджалийска област все още са в бедствено положение . Това са Ардино, Черноочене, Крумовград и Кирково. Прекъснат е главният водопровод в Кърджали, в резултат на което 40 села са без вода. Очаква се днес водоснабдяването да бъде възстановено, след като цяла нощ аварийни екипи работиха по отстраняване на аварията.

      Над 140 населени места са без ток, а до 30 села няма достъп заради затрупани пътища. Остава затворен пътя пътят Асеновград – Пампорово – Смолян. Припомняме, че там вчера над 4 000 тона паднала скална маса блокира и двете ленти в района на село Югово. Днес се очаква опасните камъни да бъдат взривени, за да се разчисти участъкът. Пътуващите могат да ползват обходния маршрут през Девин – Кричим. На мястото днес беше и министъра на регионалното развитие Лиляна Павловова. Свличане на скална маса е прекъснало движението на влаковете между гарите Плачковци и Кръстец, съобщават от БДЖ.Пътниците се превозват с автобуси.

      Село Безводно все още няма връзка със света, след като вчера там единственият път се срути . До момента там 86 населени места са без вода и електричество. На 15 март, малко след полунощ свлачища скъсаха и осукаха магистралния водопровод в района на село Пъдарци, на около 100-200 метра от самия язовир. Това остави около 50 хиляди потребители без вода.

      Бедственото положение в Хасковската община Ивайловград беше отменено. Очаква се ситуацията постепенно да се нормализира.

      В помощ на бедствените райони се отзова варненският квартал „Аспарухово“ . Припомняме, че кварталът преживя подобен воден ад миналата година

      Варненци успяха да съберат почти 3 тона хранителни стоки и принадлежности за бита, преднзначени за хората от Мадан, които пострадаха от снежна стихия.Помощите са събрани само за един ден. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ