петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИКЛОНЪТ „ПАМ“ УНИЩОЖИ ВАНУАТУ – 11 ЖЕРТВИ

      11 станаха жертвите на опустошителния тропически циклон „Пам“, който връхлетя островната държава Вануату и остави 90% от населението й без дом. По първоначални данни бяха обявени 24 жертви, но от ООН обявиха, че жертвите са наполовина, предаде ТАСС.
      След направени огледи от австралийски военни самолети са установени сериозни поражения на остров Тана. 80% от жилищата са унищожени. Очаква се още спасителни екипи да пристигнат в столицата Порт Вила, за да се включат в разчистването на щетите. Аварийни екипи работят и по възстановяването на телекомуникационните връзки с крайните острови на малката държава. Поради липсата на летища доставките на консумативи са затруднени.
      След като вчера правителството на островната държава обяви бедствено положение, Австрия и Нова Зеландия се отзоваха със съдействие и доставки на хуманитарни помощи.
      Тропическият циклон „Пам“ продължава движението си на юг и се приближава към Нова Зеландия, но силата му отслабва. От пета  максимална степен на мощност той вече е преведен в ранг „бивш тропически циклон“, а скоростта на вятъра е отслабнала значително. Няколко района на новозеландския Северен остров са наводнени от проливни дъждове, което доведе до евакуиране на местните жители.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ