понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      КОЙ ПОДКЛАЖДА ЕТНИЧЕСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ У НАС?

      Няма голям град в Европа, в които да няма сблъсък между роми и населението. Това е нашият живот, въпрос на приспособяване, така продължаваме да живеем, но хората се понаучиха. Всяка репресивност е илюзорна, заяви социологът Андрей Райчев в студиото на „Здравей България“ по Нова тв. Никъде не е решен въпросът, било е така само по време на социализма, подчерта той. Лява политика е решението, заключи и Александров.
      Със сигурност успешните мерки не са репресиите, има институционална безпомощност на всички нива, заяви Александров. Продължаваме да мислим за обществото като хомогенно, сплотено, но за съжаление не е така. В Англия го има това, до университета, предупредиха ме да не минавам от нам, но хората си го знаят и това е така, подчерта той. Можем да създадем социална държава, преразпределителни потоци, ако това стане обаче ще има много по-голямо напрежение. Затова има и голяма разлика между бедни и богати, а бедните и нуждаещите се са най-вече от ромски произход у нас. Затова се стига и до тези кражби и убийства за минимални суми, каза той.
      Ромите трябва да се откажат от някои свои навици. Циганин е социална категория, беден, пропаднал, безработен, заяви Александров.
      Българското включване е част от откритието, че ние самите се отнасяме към ромите, както цивилизованите държави към нас. Трябва да внимаваме какво говорим и какво правим. Поздравявам Борисов, който уцели болната тема, като каза, че не е моментът да се говори за това, подчерта Александров.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ