петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ ИЗКЛЮЧВА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВЪРНЕ КРИМ В УКРАЙНА

      Днес Русия заяви, че няма да върне Крим в Украйна, въпреки предупрежденията от страна на Съединените щати и Европейския съюз, че няма да паднат санкциите наложени върху страната, съобщава Ройтерс.
      „Няма окупация на Крим. Крим е регион на Руската федерация и това не подлежи на обсъждане“, заяви говорителят на Кремъл Димитрий Песков пред репортери.
      Руският парламент одобри анексирането на Крим на 21 март миналата година, след като жителите на полуострова подкрепиха стъпката на референдум. Москва многократно повтори, че няма да го върне в Украйна.
      Руските сили вече са иззели контрола над Крим след свалянето на украинския президент, подкрепен от Москва, ход, описан от руски официални лица като преврат, който заплаши безопасността на предимно рускоезично население в Крим.
      Говорителката на държавния департамент на САЩ заяви в понеделник, че Вашингтон ще запази икономическите санкции над Русия толкова дълго, колкото Крим остане под руско владичество.  
      Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини каза, че 28-членният блок ще се придържа към политиката си на непризнаване на анексирането, включително чрез налагане на санкции.
      Популярността на президента Владимир Путин се е повишила след анексията на Крим, която бе дадена на Украйна от съветския лидер Никита Хрушчов през 1954 г., когато тя е била част от Съветския съюз.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ