петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ У НАС?

      Смъртното наказание никога няма да бъде въведено у нас. Може да има спор, но юридически това няма как да стане. Зверски жестоки престъпления разрушават хората това са фактите, тежката ромска престъпност я има, но смъртното наказание и неговото въвеждане е абсурд, заяви адвокатът Марин Марковски в ефира на „Здравей България“ по Нова тв. За членовете на ЕС не може да има смъртно наказание, забранено е, допълни той.
      Смятаме, че липсата на смъртно наказание трябва да бъде възмездено с поне доживотна присъда. Българските институции не работят и следователно хората са в правото си да го искат, заяви депутатът от Патриотичния фронт Илиан Ангелов.
      Нашето законодателство е относително самостоятелно. И аз съм против доживотния затвор без замяна. Понеже и в Европа има много хуманитарни ценности, има идея срещу смъртните присъди в Европейския съюз, допълни Марковски. Оптимално е да има доживотна присъда със замяна, но след 40 години. В момента тя е 30 задължителни години. Ако го направят това като в Сърбия, трябва да е минимум 40 години, заяви адвокатът.
      Трябва да се започне още от първите 7 години, с религията, с възпитанието и реалността у нас можеше да е друга, допълни той. Идеята на българския закон е да превъзпита. Но прогнозата какво ще направи един човек е в Божиите ръце, това е неясно.
      През последните 25 години от лъже организации се страхуват самите съдии, адвокати именно от тези убийци от ромски произход, подчерта от своя страна Ангелов.
      Убийците, дори непълнолетните трябва да получат наказание, да влязат в затвора, начинът е да има разумно човешко превъзпитаване в институциите, каза адвокатът. Има шанс да стане с църквата, със свещеника, с учителя. Има държави, в които наказанието се свързва с досег до природата, това е философия, това са хуманни държави, заяви Марковски.
      Българските затвори не са място, където се превъзпитава, дори невинен да влезеш ставаш престъпник, допълни депутатът. Ние сме за всичко, което би предотвратило нивото на престъпността у нас, допълни той.
      Има дебат по темата за доживотната присъда без замяна в парламента. Близките на осъдените имат право да получат възмездие за близките си.
      Във Франция например има програма в затвора, защото един убиец влиза в затвора и излиза джихадист, там максималната присъда е 20 години.
      Който прави престъпления, счита, че няма да бъде хванат, смята Марковски.
      Религиозно възпитание в училище е едно от основните решения, заключи адвокатът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ