петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЕК ДАВА НАД 1 МЛРД. ЕВРО НА БЪЛГАРИЯ

      Европейската комисия одобри Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ на България за периода 2014 — 2020 г. с бюджет от 1.39 млрд. евро. Това е сериозен успех, който беше заявен от правителството при неговото конституиране, в частност от Министерството на икономиката. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.
      Програмата ще инвестира в подкрепа за икономическия растеж на малки и средни предприятия в България. Министър Лукарски посочи какви са основните оси и цели на програмата.
      Лукарски посочи и какви са очакваните от министерството резултати по време на изпълнението на програмата.
      Министърът допълни, че е сформиран и Комитет по наблюдение на оперативната програма както и че вече е проведено първото заседание, на което са били приети правилата за работа, както и индикативната годишна работна програма.
      Комисията е разработила и одобрила критериите и методологията за подбора на проектите, които ще вземат участие в програмата. В процес на разработване са обаче насоките за кандидатстване, както и пакетът от документи към тях.
      Министърът на икономиката подчерта, че това е основният програмен документ на национално ниво, очертаващ помощта за българския бизнес от европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г.
      Очаква се изпълнението на програмата да доведе до мобилизиране на повече от един милиард евро частни инвестиции, както и до увеличаването на производителността на малките и средните предприятия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ