понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      НА ПРОТЕСТ – КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА НЕЗАКОННАТА СЕЧ?

      Няма връзка между износа на дървесина и незаконната сеч в България – това обявиха търговци и работници от бранша за дърводобив. Те се събраха на протест пред Народното събрание с искане – отмяна на въведената забрана от Парламента за износ на дървесина извън рамките на страната.
      Вчера представители на предприятия от сектора бяха категорични, че работата им няма общо с обезлесяването и не те са виновните за изсичането на горите. Кой носи отговорност и каква е мярката, която трябва да бъде наложена от държавата, за да бъде спряно унищожаването на българските гори?

      Засегнати работници поискаха обратно своите места във фирмите. Това обаче ще стане само ако износът на дървесина бъде подновен, категорични бяха те. По техни думи загубите от влязлото на 10 март решение, са големи.

      Малко след началото на протеста на мястото дойдоха представители на Комисията по земеделие и храните, които заявиха, че се работи по съкращаване на периода и пълня отмяна на мораториума, която да се гласува до месец. Напрежението между двете страни ескалира след като държава и бизнес си потърсиха взаимни обяснения за наложената забрана и влиянието й върху унищожаването на горите.

      След като привидно от бранша и регулаторната институция се разбраха за отсрочка, остава въпросът: Възможно ли е постигането на баланс между търговията на дърводобив и опазването на природата и как ще се постигне той?

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ