петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРА ЗА КОРУПЦИЯ?

      В България няма такъв закон, дори да намерят имоти, които са нелегални, не могат да направят нищо. Политиците няма и да приемат такъв закон, защото нямат изгода от това, нямат сметка, заяви журналистът Владо Береану в ефира на Нова тв, сутрешното предаване „Здравей България“.
      Смятам, че ДАНС трябва да започне да работи, банковия надзор също, пък е позицията на депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров. Миналата седмица ние приехме мярка за това. В момента прага за разследване пада не под 200 хиляди, а от тази сума, каза още той.
      Аз не съм съгласен, няма как да стане това нещо, заяви пък Береану. Тази прокуратура в Румъния работи, защото е зададена със закон, има мандат, в които никои не може да я смени. Там взимат много пари и трябва да покажат работа за тези пари, показват резултати, смята журналистът.
      От 20 години се занимаваме с това, още когато бяха сините на власт, заяви Ревизоро. И ние ли да обещаем огромни заплати и да видим пенсионерите какво ще кажат, каза иронично той. Точно хората, които ни казаха какво да направим, какво да променим сега имат нови идеи отново за промяна.
      Много важен елемент е законодателство, което да бори корупцията, у на с няма такова нещо. Колективен орган не може да бъде съден, всички престъпления за корупция на кметове имат давност, тя изтича и край. Не се отнася за съседа ни, който е някакъв, а става дума за шефа на агенция пътища, заяви Береану.
      Ние нямаме поне един корумпиран в затвора. 20 години се занимавам със сигнали като журналист, но никои не стига до никъде. Защо мислите е така? В Румъния корупцията се спря със закони, там проработи.
      Всички знаем, че има корупция и безнаказаност, но не смятам, че има нужда от нова институция. И какво ако не работи и тя отново?, подчерта от своя страна Ревизоро.
      Сигналът да отива веднага, да започне проверка – какви доходи, какви неща, защо се разминават, води се дело в съда и се доказва несъответствие, смята Береану. Трябва да се докаже от къде са парите, подчерта той.
      Има орган, които разследва всичко, постига резултати и накрая хвърля всичко в съдебната система. Ако се създаде нова система, пак ще се стигне до крайната инстанция до съда, пак опираме до съдебната система. Дайте да вкараме закон в НС и за това, предложи от своя страна Ревизоро.
      Има достатъчно много институции, които взимат големи заплати и е време да започнат да работят, заключи депутатът.
      Няма нито един конкурс у нас за държавна поръчка, които да не е корумпиран, подчерта пък журналистът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ