събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОТКАЗЪТ ЗА ПРИЗНАВАНЕТО НА ПАЛЕСТИНА Е ПОД ВЪПРОС

      Изборите в Израел бяха спечелени от партията на премиера Нетаняху. Малко преди изборната победа той обеща, че няма да допусне създаване на независима палестинска държава, ако бъде преизбран. Но след успеха на партията му позицията се промени и във вторник Бенямин Нетаняху е заявил, че иска „мирно и устойчиво решение за две държави“.
      Промяната на мнението връща правителството в изходна точка към идеята за подновяване на израелско-палестинските преговори за две отделни държави в региона. Концепцията е приета от САЩ и ЕС като единственото трайно решение на конфликта между Израел и палестинците.  
      „Аз не искам решение за една държава. Аз искам устойчиво, мирно решение за две държави. Но за това трябва да се променят обстоятелствата“, казва Бенямин Нетаняху в свое интервю.
      Като задължително условие за постигането на консенсус по ключовия въпрос Нетаняху посочи разграничаването на Палестинската автономия в Рамала от радикалната група „Хамас“, действаща в ивицата Газа. 
      Според резултатите от израелските парламентарни избори, оповестени от израелската Избирателна комисия, двайстият израелски парламент ще е с рекорден брой жени депутати – 29. 10 от от тях са новоизбрани.
      Разпределението на нежното парламентарно присъствие е между лявата формация Мерец и партията Ликуд. Лявата формация Мерец има три жени от общо пет депутати. Сред тях е и партийната лидерка Захава Гал-Он. В партията Ликуд на Бенямин Нетаняху има шест депутатки, три от които са нови. На пето място в партийната листа е Мири Регев, която се споменава като вероятен претендент за министерски пост. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ