събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЩАСТИЕТО СЕ КРИЕ В МАЛКИТЕ НЕЩА

      Днес отбелязваме Международния ден на щастието. Денят се чества от три години насам, след като на общото събрание на ООН през 2012 г. се взе решение датата 20 март да бъде ден на щастието.
      В резолюцията, с която единодушно е приета датата от делегатите на всичките 193 страни в ООН се казва, че „преследването на щастието е фундаментална човешка цел“.
      Какво всъщност представлява щастието ?
      В речника определението за щастие е „емоционално състояние, при което човек изпитва чувства на задоволство и удовлетворение“.
      Щастието обаче не е еднакво за всички. За някои хора да си щастлив означава да си постигнал цел, която дълго време си гонил; за други щастието е да намерят „принцът (или принцесата) и да заживеят заедно в двореца“; за трети пък щастието е приятелството, благоденствието, парите и прочие.
      Не бива да забравяме обаче, че щастието не е само в нещата, които човек преследва цял живот. Щастието се крие в малките и обикновени неща. Някъде там по пътя към „великите“ неща. В нашето ежедневие, където забравяме да поглеждаме. Всеки ден ние сме заобиколени от щастие без дори да го осъзнаваме. Проблемът е, че често не оценяваме малките жестове, които ни карат да се чувстваме ИСТИНСКИ щастливи.
      Отпразнувайте Международния ден на щастието подобаващо и подарете по една усмивка на хората, които Ви заобикалят, тъй като нека не забравяме, че когато смее, човек е щастлив.
      🙂 🙂 🙂

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ