събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      И ЦИВИЛНИ ПОЛИЦАИ ЩЕ СНИМАТ НАРУШИТЕЛИТЕ

      Цивилни полицейски коли също ще могат да снимат нарушителите на пътя в движение. След като КАТ въвежда отново в употреба мобилните камери, тази новост е написана в една от наредбите за използването им.
      Този способ за контролиране на скоростта се използва в много европейски държави при това с доста голям успех. Разликата е, че ние ще получаваме електронни фишове, а в другите държави нарушителите се спират на момента и им се съставя акт.
      След като Висшия административен съд излезе с решение, че мобилните камери са незаконни, се наложи регламентиране в контрола, с което се въведе правилото, че мобилните и стационарните камери могат да регистрират нарушенията на шофьорите, но само на специално обозначени места. Нововъведеният пътен знак е Е 24, с който се посочва, че на мястото има мобилни камери.
      Тъй като никъде в законодателството няма точно и ясно регламентирано дали автомобилите трябва да имат отличителни знаци, от КАТ предлагат нарушителите да бъдат заснемани и от цивилни коли.
      Специалисти обясняват, че нововъведението с пътния знак не е добро решение, тъй като нито един контролен орган не посочва кога и къде ще бъдат извършвани проверки, а така хората ще знаят и в района с видеозаснемане ще се спазва правилника за движение, но на останалите места … не се знае.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ