петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      МЪЖ ДЕКЛАРИРА 7.5 МЛН. ЛЕВА ОБЛАГАЕМ ДОХОД

      Мъж е декларирал 7,5 млн. лв. облагаем доход пред НАП. В годишната си данъчна декларация 36-годишният столичанин е отбелязал, че по-голямата част от крупната сума – 7,3 млн. лв. е от продажба на дялове в търговско дружество, а останалата част са постъпления от заплати.
      Това е рекорден доход, който Агенцията по приходите отбелязва тази година. До 19 март 2015 година 32 физически лица са декларирали постъпления от над 1 млн. лв.
      Към момента в НАП са подадени 120 000 декларации за облагане надоходите. Една трета оттях са изпратени по електронен път – с безплатния персонален идентификационен код или електронен подпис. Очакванията на ведомството са за 350 000 данъчни декларации в оставащите 40 дни от срока за представяне.
      Крайната дата за подаване на приходните заявления от юридически лица, е 31 март.
      През тази година всички лица, които са подали декларации до края на март по електронен път, ползват 5% отстъпка отданъка върху доходите на физически лица. Условията са гражданинът да няма неплатени публични задължения и дължимата сума дае преведена към НАП до края на месец април.
      Информация за подаването на декларации и плащане на данъци и осигуровки можете да получите на информационния телефон на НАП 0700 18 700.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ