понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      МОН ОБМИСЛЯ 4-СТЕПЕННА СИСТЕМА НА ОБРАЗОВАНИЕ

      Двустепенната система на образование у нас да стане четиристепенна – това искане заяви днес министърът на образованието Тодор Танев. Според него пластовете в сектора към момента – средно и висше, не работят достатъчно ефективно. Добавянето на още две степени включват предучилищно и училищно образование, както и колежанско такова – професионална квалификация с начални елементи и базови познания, препращащи към висшето.
      Създаването на интегрални колежи ще дава възможност за придобиване на професионална или майсторска степен след 2-3 годишно обучение.
      Четвъртият елемент в образователната пирамида, който остава на най-високото стъпало, са така наречените клъстъри или надвисши постижения.
      Танев обяви, че реформите, които министерството предвижда, включват и промени в научната сфера, както и формирането на проектозакони за по-качествена и добре структурирана научна дейност.
      Други проблеми пред Министерството, на които то търси решение, са насилието в училищата и агресията на учениците към техните преподаватели. По думи на Танев трябва да се извърши съвместна рабоат с МВР, за да се окачестви като престъпно деяние посегателството от учащи се към учители не само по физически начин, но и под формата на устна обида.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ