събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО РБ НЯМА

      Има много проблеми в общината и предстои един по един да бъдат решавани. Това заяви новият кмет на Сърница Неби Бозов от ДПС пред БТВ. Трябва да се сформира администрация още тази седмица, след което следва отделянето на общината от община Велинград. Смятам, че част от проблемите ще бъдат решени с капиталовата помощ. Виден е и ангажиментът, които обещаха управляващите за линейка в общината, допълни той.
      ГЕРБ няма да изпусне възможността да натовари някои друг със загубата. Интересното е, че наистина изборите във Сърница са своеобразна репетиция за местния вот, заяви Татяна Буруджиева, политолог в студиото на БТВ.
      Това, което става на жълтите павета не означава, че ще се случи и по места. На първи тук реформаторите водеха антикампания срещу ГЕРБ, как да го накараш да гласува за него в този случай, сърничани са изключително чисти хора, допълни журналистът Валерия Велева. Не забравяйте, че отделянето на Сърница като самостоятелна община е заслуга на ДПС, гражданите много искаха това. Ето защо гласът им отиде за тях, каза още тя.
      От 709 гласа на Касим Дал решиха да се влеят в партията-майка. В Сърница няма реформатори, няма Миглена Кунева. Това заяви Бабикян в студиото.
      Истината е следната – РБ няма монолитно лице, във всяка една община може да се каже от сега къде и колко те могат да дадат на ГЕРБ. Те се прегръщат в парламента, но това не се случва и по места, смята Буруджиева.
      Такова животно като РБ на много места в страната няма. Радан Кънев не са национални лидери, не са разпознаваеми по места, допълни Велева.
      Примерът с линейката е много показателен. Кметът е имал 4 години да осигури тази линейка, по време на кампанията това стана буквално за 3 дни. Как това се случва за 3 дни по закона за обществените поръчки. Това е злоупотреба с власт, не трябва да се случва. Наричането на ДПС като лоша партия, партия на злото има обратен резултат. За мен Сърница не е обобщаващ образ за местния вот, заключи журналистката.
      Има нещо, което крие сериозна опасност. Това е именно синдрома с линейката, говоря за аз съм кмет, държа централната власт, ако не гласуваш за мен, няма да има линейки, няма да има пари. Това се случва в момента. Това се случва и с малките кметове по общини, допълни Бабикян.
      Този синдром от времето на Живков нещата да се случва на 99 на сто ще им изяде главата. В момента тече рекет. ДПС имат вътрешни противоречия, ако ги мачкаме, то те се обединяват. Ще има наказателен вот на местните избори септември и това трябва да се знае от политиците. Това заяви Буруджиева.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ