петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ББЦ ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА

      Партията, създадена от Николай Бареков „Български демократичен център” все още съществува. Това обясни говорителят на парламентарната група на ББЦ Любен Дилов-син в студиото на сутрешния блок на БНТ.
      Той разясни на зрителите на предаването промените, настъпили в коалицията, както и разместването на политическите формации и преименуването на партията на Христо Ковачки под името „Лидер“ на Българския демократичен център.
      Една формация реши да се преоснове, да създаде един нов политически проект. Това не означава, че коалицията я няма. Коалицията я има, тя съществува, подчерта Дилов. Групата около партията е цяла, тя си съществува, тя си е същата. Това обясни той в студиото на сутрешния блок. Тепърва обаче ще се реши дали коалицията между партиите ще се казва така, когато една от партиите в нея е със същото име.
      Няма такова нещо като развод с Николай Бареков. Той ще продължи по своя път, поради проблеми в партията му „ББЦ“, допълни той. Бившият лидер сам решил да се остракира, каза още той. Никои не е искал да причинява конфронтация с него, подчерта Дилов.
      Какви закони предлага коалицията и участието й в управлението е по-важно от това какво се случва вътре в коалицията ни, подчерта говорителят на партията. Формацията ни е в опозиция и като такава ние сме подкрепили само няколко реформи и законопроекта, разбира се, ние сме обяснили защо точно подкрепяме тях, обясни той. Депутатите от коалицията ББЦ са винаги били единодушни до момента във всяко свое досегашно гласуване в Парламента.
      Нито един знак за разцепление не е имало в ББЦ, подчерта Дилов. Ние дори дадохме знак на Ана Баракова да се върне при нас в партията. Тя е избрана от нашите гласоподаватели и ние трябва да се съобразим с това, разкри мотивите на партията Дилов.
      Няма повод за критиките от страна на Бареков, смята Дилов. Нито един от депутатите в групата не е дал подобни индикации. При гласуването за бюджета Бареков ни критикуваше първо, че сме гласували за бюджета, а после, че не са гласували против него. Партията ББЦ гласува единно за всички важни за страната реформи и законопроекти. В нашата група няма феномена, наречен „политическо номадство“, заяви още той.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ