неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      САМОЛЕТ СЪС 150 ДУШИ НА БОРДА СЕ РАЗБИ

      Пътнически самолет „Еърбъс 320“ на компания German Wings, се разби във Франция. Компанията е филиал на  Lufthansa. На борда е имало 144 пътника и 6 души екипаж, съобщава Ройтерс. Засега няма данни за оцелели.

      Машината е летяла от Барселона за Дюселдорф. Самолетът е изчезнал от радарите малко преди 11 часа местно време. В 10.47 ч. от машината е бил изпратен сигнал за помощ. Пилотите не са успели да се свържат повече с диспечерите.
      След издирвателните дейности пилотите на двата хеликоптера от френската жандармерия са потвърдили, че са открили останките на летателната машина в южната част на френските Алпи, в  района на село Барселонет, на около 100 километра от Ница.
      Президентът на Франция  Франсоа Оланд съобщи, че вероятно няма нито един оцелял от катастрофата. По неговите думи в злощастния самолет не е имало френски граждани и най-вероятно жертвите са германци, испанци и турци.
      Машината се е разбила в труднодостъпен район, което допълнително затруднява спасителната операция.
      Кралят на Испания прекъсна визитата си във Франция, заради инцидента. Властите в Мадрид съобщават, че голяма част от жертвите са испански граждани.
      Германските власти съобщават, че на борда е имало цял клас от 16 ученици и двама учители, които са били на обменни начала в близост до Барселона. Според тях инцидентът не е терористичен акт.
      Пътнически самолет „Еърбъс 320“ на компания German Wings, който се разби, е бил произведен преди 24 години.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ