четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИД УБИ СЕДЕМ В БЕНГАЗИ

      Екстремисти от джихадиската групировка „Ислямска държава“ поеха отговорността за бомбеното нападение убило седем войници на пропускателен пункт на армията в либийския град Бенгази и довело до ответни въздушни удари на армията, предаде РИА Новости.

      Припомняме, че вчера в резултат на обстрел на жилищна сграда най-малко петима души загинаха, а 11 други бяха ранени при атаката, предаде Ройтерс. Съобщено беше, че кола, пълна с експлозиви, е била взривена в близост до военна база. При отделна атака ракета ударила жилищен блок. Убито бе 17-годишно момиче, а други четирима бяха ранени.
      Преди няколко дни Службата по човешките права на ООН обяви че „Ислямска държава“ може да е извършила геноцид срещу язидското малцинство в Ирак, както и престъпления срещу човечеството и военни престъпления срещу цивилни, в това число деца, съобщава „Ройтерс“.
      В доклад, основан на интервюта на повече от 100 жертви и свидетели службата по човешките права, изисква от Съвета за сигурност на ООН да изправи терористичната организация пред Международния наказателен съд (ICC) за съдебно преследване на извършителите.
      Съобщава се също, че войските на иракското правителство и доброволческите отряди, които се сражават заедно с тях срещу ислямистите, „също може да са извършили някои военни престъпления“.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ