неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОСКВЕРНИХА ЛОБНОТО МЯСТО НА НЕМЦОВ

      Вандали оскверниха лобното място на руския политик Борис Немцов .Това съобщи руският опозиционен политик Иля Рашин, в профила си в една от социалните мрежи. Припомняме, че след смъртта на Немцов, на мястото, където беше убит, в близост до Кремъл, беше създаден импровизиран мемориал от цветя, свещи и снимки.

      Иля Рашин е публикувал няколко снимки в социалната мрежа Туитър със заглавие „Разрушиха мемориала на Немцов“. На снимките се вижда, как четирима души с шалове в оранжево-черните Георгиевски лентички, разбиват рамките със снимки на политика, разритват цветя и свещи, пръскат с черен спрей табелката „Немцов“ мост и окичват на стълбовете плакати с обиди и критики срещу убития.
      После общо 7 души са се снимали за спомен. Мотивите им били, че са възмутени от предложението на привърженици на Немцов този мост да носи името на „предател на Русия“.
      Припомняме, че идеята за прекръстването на Големия Москворецки мост дойде от съпредседателя на „РПР-Парнас“ Михаил Касянов. Ирина Хакамада, бивш съпредседател на Съюза на десните сили, каза, че в памет на Немцов може да бъде кръстена близката улица или да се монтира надпис на сградата, в която живееше.
      Видният руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер Борис Немцов беше убит показно в центъра на Москва на метри от Кремъл и Червения площад в нощта на 27 срещу 28 февруари.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ