неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОПРЕДЕЛИХА СИНДИЦИ ЗА КТБ

      Лазар Илиев и Росен Ангелчев са имената на временните синдици на Корпоративна търговска банка, които бяха предложени на Софийския градски съд от Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

      Припомняме, че миналата седмица парламентът създаде фигурата на „временен синдик“, а малко по-рано управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките депозира в Софийски градски съд молба с искане за назначаването на временен синдик на КТБ.
      Поради обжалването на акта на Българската народна банка за отнемането на лиценза на КТБ, производството по несъстоятелност на банката е спряно с определение на съда до приключване на административноправния спор. Продължилият няколко месеца спор забавя откриването на производството по
      несъстоятелност на КТБ и неминуемо води до намаляване стойността на активите на банката и съответно до намаляване размера на средствата, които ще се възстановят.
      Назначенията на Лазар Илиев и Росен Ангелчев влизат в сила от днес като от фонда
      уточняват , че предложените лица са включени в списъка, воден от Българската народна банка, защото отговарят на изискванията и са изразили писменото си съгласие да изпълняват длъжността временен синдик на КТБ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ