събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕКСПЛОЗИЯ В ТУРСКО СПИСАНИЕ ВЗЕ ЖЕРТВИ

      Взрив е избухнал в сградата на турското списание „Адъмлар“ в Истанбул. Печатното издание е орган на радикалната религиозна организация „Фронт на ислямските завоеватели на Великия изток“, за която се твърди, че подкрепя екстремистите от „Ислямска държава“.
      В момента на експлозията в редакцията на списанието са се намирали сътрудници, които са подготвяли новия брой на „Адъмлар“.
      Коментаторът Юнсал Уз е загинал, а трима негови колеги са били ранени. Между тях е и главният редактор на списанието. Пострадалите са настанени в болница на Истанбул, без опасност за живота.
      Взривът е нанесъл големи щети по сградата на редакцията. Хипотезата, по която работеха полицейските и разследващи служби на Турция, че експлозията е предизвикана от изтичане на газ, в последствие се отхвърли, защото стана ясно, че в постройката няма газова инсталация. В момента се работи по версията за поставена бомба, която се е взривила при отваряне на вратата на редакцията. В момента обаче няма официално изявление за конкретните причини.
      Полицията е отцепила района на истанбулския квартал „Кяътхане“, където е станал инцидентът.
      Организацията „Фронт на ислямските завоеватели на Великия изток“ е създадена в Турция през 1984 г. Тя е в списъка на терористичните групировки. Нейната кауза е създаването на наднационална ислямска държава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ