неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      KO-ПИЛОТЪТ УМИШЛЕНО Е РАЗБИЛ САМОЛЕТА

      Помощник-пилотът на катастрофиралия самолет на Germanwings, който се разби в френските Алпи във вторник, изглежда е искал да „унищожи самолета“, съобщиха френските власти, цитирани от BBC.
      Марсилският прокурор Брайс Робин, позовавайки се на информация от „черната кутия“ за запис на глас каза, че вторият пилот е бил сам в пилотската кабина. Той умишлено е започнал спускане, докато главният пилот е бил блокиран и не е можел да влезе в кабината.
      Брайс Робин съобщи, че в кабината е било абсолютна тишина, докато пилотът се е борел, за да влезе. И добави, че ко-пилотът, Андреас Лубитц, е бил жив до последния момент.
      „Чуваме пилота да иска от копилота да поеме контрола над самолета и чуваме в същото време звук на седалка, която се движи назад и шум от затваряне на вратата.“, каза г-н Робин пред репортери. „В този момент, вторият пилот е контролирал самолета. Докато е сам, вторият пилот натиска бутоните на системата за наблюдение на полета, за да пусне в действие спускането на самолета. Това действие на уредите за управление на надморската височина може да бъде само умишлено.“ – добави в заключение Брайс Робин.
      „Луфтханза” съобщи, че вторият пилот работи за „Germanwings” от 2013 година и има 600 часа летене. Неговото име е Андреас  Лубитц.
      Припомняме, че германският пътнически самолет А320, пътуващ от Барселона за Дюселдорф, се разби във френските Алпи. При катастрофата загинаха всичките 150 души на борда. Вчера знамената пред зданието на Европейската комисия в Брюксел бяха спуснати в памет на загиналите и това ще продължи 3 дни. Френският премиер Манюел Валс каза, че труднодостъпният район и падналият дъжд забавят спасителните работи и може да минат няколко дни, преди телата на загиналите да бъдат събрани.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ