петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НА ВОЙНА СРЕЩУ ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

      Вчера постигнахме една голяма победа, не на БСП, не моя, а на гражданите, на всички мобилни оператори, които взимат плащания чрез частните съдебни изпълнители. Това заяви Мая Манолова в студиото на „Здравей България“ по Нова тв. Моя законопроект беше приет и от ГЕРБ, но след драматични преговори.
      Проблемите са свързани с това, че много често без гражданинът да разбере един ден се събужда със запорирана заплата. Това е свързано с недобрата комуникация между частния съдебен изпълнител, заяви тя в студиото.
      Има много случай с продаден и то на безценица частен имот и то заради не просрочени задължения. Има проблеми в закона, има злоупотреби и е време да се сложи край, каза още тя. Няма да могат частните съдебни изпълнители да вземат повече от дължимия дълг.
      Например, дължим на Топлофикация 500 лв., след такси и задължения и начисляването им то нараства на 1500 лв., заключи Манолова.
      Между първо и второ четене ще променим закона в смисъл да няма начисления повече от 500 лв. Другото ми предложение е гражданите, които си платят в срок от 7 дни да платят таксата си, но намалена наполовина, допълни тя.
      Вчера не бяха подкрепени от ГЕРБ реформи, свързани с това банката да не може без участието на длъжника да разработва иск, смятам да събера всички адвокати и да проведем тази битка, тя е почти спечелена вече, подчерта още тя.
      Ако дължите някаква по-голяма сума, банката може сама без ваше знание да разработи иск, да изпрати частен съдебен изпълнител във вашия имот и в проблеми с комуникацията между изпълнителя и вас накрая да се събудите един ден с продаден на безценица имот. Това заяви още Манолова в студиото.
      Гражданите трябва да имат защита. Това е спорно, след един процес може да се окаже, че дължи много по-малка сума.
      Да, и аз имам кредити, не е малък този кредит, имам адвокатска кантора, която е купена на кредит и си плащам всеки месец, призна тя.
      Следващият законопроект, който ще внеса е за частния фалит. Гражданите ще бъдат защитени.
      Патриотичния фронт също внесоха подобен законопроект и ние ще работим за реформи между първо и второ четене.
      Призовавам всички адвокати, които подкрепят този законопроект да ни помогнат, каза в заключение депутатката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ