неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДАДАЕВ НЕ Е УБИЛ БОРИС НЕМЦОВ?

      Руското издание „Коммерсант“ разбуни духовете покрай убийството на опозиционера Борис Немцов. Позовавайки се на източник, близък до разследването, в него се казва, че освен украинският модел Ана Дурицкая, на убийството на политика е станал свидетел още един човек. Според медията това е 27-годишният Евгений, съобщава Агенция „Фокус“.
      Фамилията на очевидеца не се съобщава. Той е вървял зад двойката в момента на деянието. Мъжът не е видял самото нападение, защото е бил със слушалки в ушите и поглед към своя телефон, когато изстрелът е бил произведен. Веднага след това Евгений е вдигнал очи пред себе си и е видял цяла група хора, а мъжът, който е вървял с момичето (Борис Немцов), е лежал до парапета на моста. Дурицкая е стояла около жертвата. По думите на Евгений обаче е имало още един мъж, за когото се предполага, че е извършил деянието, който по показания на очевидеца, е прескачал бордюра, разделящ тротоара и пътното платно на моста. Най-шокиращото в сведенията, дадени от Евгений, е описанието на извършителя. Той е бил мъж със среден ръст, със слабо телосложение и тъмна, средна на дължина коса. Бягащият е бил с облечен със сини джинси и „раздърпан“ тъмен суичър с качулка. Тъй като свиделетят е видял бягащия в гръб, не посочва повече детайли по описание.
      Информацията в руското издание не съответства с външността на обвиняемия за убийството на Борис Немцов Заур Дадаев. Разминавания има и в това, че според Евгений, мъжът е избягал с автомобил руско производство – „Лада Приора“, а по данни на разследващите, извършителят е напуснал местопрестъплението със ZAZ Sens.
      Това вкарва нова светлина по делото „Борис Немцов“ и дава нов шанс на адвокатите, представляващи Дадаев, да претендират, че той е невинен. В предвид несъответствията в показанията, те могат да имат това право и то да бъде подложено на преразглеждане от съдебните органи в Русия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ