петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      МИНИСТЪР, ПРОКУРОР, МВР И СИНДИЦИТЕ ВЛЯЗОХА В КТБ

      Днес  двамата временни синдици, Лазар Илиев и Росен Ангелчев, започнаха първия си работен ден. Заедно с тях във фалиралата КТБ влязоха министърът на финансите Владислав Горанов, главният секретар на МВР Георги Костов, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и  шефът на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков.
      Присъствието на представители на държавните органи беше обяснено с желанието за подкрепа и нуждата от комуникация между синдиците и държавата – с цел събиране на доказателства, ако е налице извършено престъпление от квесторите на БНБ. И като знак, че държавата спира ограбването на КТБ.
      Зам.-главният прокурор каза, че се събират доказателства, което ще разшири кръга на обвиняемите и добави, че вече има задочно обвинение срещу Цветан Василев.
      На влизане в КТБ Владислав Горанов подчерта, че отговорността за работата на временните синдици до голяма степен е вече отговорност на правителството. Той каза още, че по закон финансовият министър  има пряка отговорност да следи за работата на синдиците и да наблюдава редовно отчетите им по отношение опазването на имуществото на банката.
      Синдиците бяха назначени от Софийския градски съд в сряда, а в четвъртък имената им бяха вписани в Търговския регистър. Те влязоха в банката на мястото на квесторите Станислав Лютов и Елена Костадинчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ