събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      САМОЛЕТИ УДАРИХА ЙЕМЕНСКАТА СТОЛИЦА

      Военни самолети атакуваха йеменската столица Сана. Най -малко 39 цивилни са били убити за повече от денонощие, откакто започнаха ръководените от Саудитска Арабия въздушни атаки срещу шиитските бунтовници хуси, съобщава „Асошиейтед прес“.

      Хусите са установили контрол над голяма част от страната, като по този начин те са искали да отстранят законния президент Абд Рабу Мансур Хади. Той е подкрепян от САЩ, хусите от друга страна- от Иран.
      12 души са загинали и при нападение на военна база северно от Сана, три други атаки са били насочени срещу президентската резиденция в северен квартал на Сана, контролиран от бунтовниците, заявиха очевидци.
      Цяла нощ е обстрелван и лагерът на армейска бригада в провинция Маариб, която е вярна на бившия президент Али Абдула Салех, съобщиха източници от местни кланове. Военен източник на „Франс прес“ заяви, че бойни самолети на коалицията начело със Саудитска Арабия също са обстреляли през нощта военен лагер, където има „голям оръжеен склад“, в южно предградие на Сана.
      Съобщава се за „десетки“ жертви в този лагер, чието командване останало вярно на бившия президент Салех, принуден през 2012 г. да напусне поста след 33 години управление и обвиняван в момента, че се е съюзил с бунтовниците шиити.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ