петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕЛОТО СРЕЩУ ЦВЕТАНОВ ЩЕ СЕ ГЛЕДА НА 18 ЮНИ

      Делото срещу Цветан Цветанов беше разпределено днес публично, в присъствието на журналисти. То се падна на съдия Даниела Атанасова и ще бъде гледано на 18 юни във Върховния касационен съд (ВКС)
      Делото е за длъжностно присвояване и е второто на Цветанов, което е стигнало до последна инстанция. Съставът на съдиите се определи публично, за да няма спекулации по делото. А в него, освен  съдия Даниела Атанасова, влизат и  Цветинка Пашкунова и Мая Цонева.
      Бившият вътрешен министър  е подсъдим за това, че е разписал сумата от около 50 000 лева, която да бъде дадена като заплати на бившия шеф на Регионално звено „Борба с организираната престъпност“  във Велико Търново – Орлин Тодоров. На първите две инстанции Цветанов беше оправдан.  
      Преди това дело Цветанов ще се яви в съда на 17 април, когато ще отговаря по делото с шестте „Не“. По него той е признат за виновен за това, че е отказал прилагане на специални разузнавателни средства срещу Орлин Тодоров и още двама души, като е поставил под разрешенията за СРС шест пъти „Не”.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ