петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОКАЗАНИЯ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ ГЕН. КИРЧО КИРОВ

      Вчера започна делото срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров. Днес показания по него даде премиерът Бойко Борисов.
      Бившият шеф на разузнаването е на подсъдимата скамейка за присвояване. Той е обвинен, че е присвоил 4.7 милиона лева от бюджета на службата. Показания по делото дават  бившият премиер Сергей Станишев,  бившият вътрешен министър Румен Петков и  президентът Георги Първанов. Делото се води във Военния съд. То е секретно и в залата не се допускат медии.
      Киров беше освободен от поста през 2012 година от Борисов по време на първия му мандат. Обвинението е за периода 2007-2011 година за това, че е съставил над 1000 официални финансови документа, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.
      Вчера на разпит се яви бившият министър-председател Сергей Станишев, днес премиерът Бойко Борисов, а утре в съда трябва да даде показания  президентът Георги Първанов.
      През 2013 година  ген. Кирчо Киров отказа делото да се гледа от Софийския военно-окръжен съд по съкратената процедура. Причината е, че според него обвиненията са политически и по сценарий, а той е напълно невинен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ