неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      РУСНАКЪТ, ТЪРСЕН ЗА УБИЙСТВОТО НА ДЕТЕТО И МАЙКА МУ, Е ИЗБЯГАЛ

      Руснакът, който е търсен за убийствата на Никита и майка му Анна, е отпътувал извън България, предадоха руски медии.
      Вчера разследващи по случая отказаха да дадат подробности за името на издирвания и неговия произход.
      Вестник „Труд“ предаде, че преди дни униформени са прегледали записите на охранителните камери, намиращи се на Централна гара и автогара София. Взети са в предвид всички видео материали от 16 и 19 март – от билетните гишета до пероните. Под внимание са взети най-вече всички пътници във влакове за Солун. Там се предполага, че е заминал извършителят на жестокото деяние. Тъй като полицията издирва конкретно лице, чиято самоличност вече са установили, от разследващите са потърсили съдействие на гръцките власти за разнищване на случая и информация за всички, преминали границата с южната ни съседка в този интервал от дати.
      Жената, чието тяло беше намерено няколко дни след мистериозното трупче на 5-годишно момченце в куфар, се казва Анна Леонтиева. По думи на следствените служби тя е пристигнала преди няколко месеца със сина си в България от Кипър. Анна е живеела в Приморско, в апартамент, нает от руски гражданин. В момента той е женен за българка и развива бизнес на кипърска територия, пише „Росийская газета“.
      След претърсване на жилището, от униформените издирват наемодателите както и Герман – руски гражданин, с когото Анна е била виждана неколкократно. Той е обявен за издирване в Интерпол.
      Сред основните версии за мотивите на престъплението са бизнес конфликт, възникнал между убитата жена и заподозреният, както и битова свада между двамата. Възможно е и детето да е станало свидетел на фаталната разпра, тъй като според експерти то е удушено на 20 март, а майка му е убита 18 дни по-рано – на 2 март.
      Припомняме, че трупчето на невръстното момченце, по-късно идентифицирано като Никита Леонтиев, беше намерено в куфар като софийското село Пасарел, а тялото на майка му – 35-годишната Анна, беше открито разчленено край Приморско.
      След като от МВР разпространиха снимки на жертвите, майката на жената – Олга Владимировна ги е идентифицирала задочно от Русия. Разследващите очакват бабата и бащата на Никита да дойдат в България, за да разпознаят близките си и самоличността им да бъде потвърдена. Полицията се надява и на повече информация, която да помогне за разгадаването на шокиращата трагедия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ