вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      УТРЕ ПУСКАТ МЕТРОТО ДО ЛЕТИЩЕ СОФИЯ

      Метрото до летище „София“ влиза в експлоатация от утре, 2 април. На 8 май пък ще бъде пуснато и разклонението до Бизнес парка в Младост. Това потвърдиха изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев, както и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
      Новите станции, които ще обслужват пътниците до аерогарата, са четири. Те ще минават и през жилищния квартал „Дружба“, както и през индустриалната зона в района. В натоварените часове по отсечката ще се движат 34 метровлакчета.
      Още преди няколко дни кметът на София не скри задоволството си от свършената работа по отношение на метрото и неговото разширяване. По думите на Фандъкова тази отсечка до летището ще направи София истински европейски град, а така ролята му като туристическа дестинация ще се промени и то към положително.
      По отношение на възможността градският транспорт и метрото да станат денонощни кметът коментира, че засега не се предвижда това да бъде осъществено и едва ли въобще ще стане, тъй като през нощта много малко хора се възползват от градски транспорт и така разходите ще се увеличат.
      Денонощна или не, една от най-дългоочакваните линии на метрото ще тръгне утре точно в 10 часа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ