петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      РУСКИ ТРАУЛЕР ПОТЪНА КРАЙ КАМЧАТКА

      Руски траулер претърпя корабокрушение в Охотско море и потъна край Камчатка, съобщава ТАСС. Около 1500 души са взели участие в спасителната операция, а 32 единици техника са привлечени в спасителните действия. Към момента са извадени 117 души от водата, 54 от които са загинали. Сред тях са капитанът и първият му помощник.
      На борда на траулера „Далний восток“ е имало 132-ма души екипаж. Половината от тях са руснаци, а останалата част са от Украйна, Литва, Мианма и Вануату.
      От регионалната служба на министерството на извънредните ситуации посочват, че всички на борда са били с хидрокостюми. Въпреки това обаче, заради минусовите температури на водата, всички спасени са с хипотермия (измръзване).
      Причината за инцидента се изяснява. Най-вероятно потъването се дължи на пробойна или на нарушаване на правилата за риболов, допълва ТАСС като се позовава на вицепремиера на Камчатския край Сергей Хабаров. Плавателният съд обаче не е подавал сигнал за помощ.
      По случая е заведено наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението, което е довело до смърт по непредпазливост.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ