петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАЙ-МАЛКО 147 ЖЕРТВИ НА НАПАДЕНИЕТО В КЕНИЯ

      Най-малко 147 души са загинали при нападението на сомалийски ислямисти в Кения. Ранените са над 80. Трагедията се разигра в университет в североизточния град Гариса вчера.
      Въоръжени мъже са нахлули в общежитието на висшето учебно заведение и са започнали да стрелят на посоки, взимайки стотици студенти за заложници. По данни на кенийската служба за реакция при бедствени ситуации след 15-часова обсада, операцията е приключила.
      Нападателите, принадлежащи на групировката „Ал Шабаб“, са застреляни. Въпреки това от ислямистите са заявили,че все още държат заложници в университета, предаде Агенция „Ройтерс“. Това е съобщено от говорителят на сомалийската групировка по военните операции Абдиасис Абу Мусаб.
      Кенийските власти предложиха награда от 215 000 долара за информация кой стои зад терористичната акция и кой е лидера на групировката.
      Жестокият акт е най-масовото терористично престъпление в Кения от 1998 година. Тогава приближени на „Ал Шабаб“ – „Ал Кайда“ взривиха американското посолство в столицата Найроби. При трагедията загинаха 224 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ